Carbassa

Hi ha diverses classes de carbasses i carbassons, pràcticament tots comestibles. N’hi ha de rodones, d’allargades, de molt petites i de molt grosses, de cabell d’àngel, el rabequet, el “chayote” americà, la carbassa xinesa,d’hivern, d’estiu…Se’n fan unes excel·lents sopes i cremes però també es pot guisar o fer al forn. A l´estiu es poden menjar en cru en amanides. Per a utilitzar-la, només se sol pelar la carbassa d’hivern.

L´aigua és el principal component de la carbassa, també té prou hidrats de carboni i poques proteïnes i molts pocs greixos. El seu contigut calòric la fa apta en els règims. Te força fibra, per la qual cosa és laxant. Conté provitamina A i vitamina C. Ens aporta força calci, magnesi, fòsfor i una mica de ferro i zinc. El betacarotè té un efecte antioxidant, beneficiós per als radicals lliures. És excel·lent per a les malalties dels ronyons.