Quadern de camp 12.04.2016

IMG_9258Faig una primera plantada de tomateres, de la varietat “pebrot.” L’any passat en vam tenir una molt bona producció. És molt saborosa i de bon manipular a l’hora d’amanir-la. La pròxima setmana en faré de “pera plena.” Les de penjar els tocarà a finals de mes, aproximadament, perquè el planter encara no el tenim a punt.

Els porros comencen a espigar-se. Aviat els sortiran les trompes amb la consegüent floració. Mentrestant, els que he anat plantant des de finals de gener comencen a augmentar de tamany. Els de la fotografia els vaig plantar a finals de setembre. Han passat més de sis mesos. Han assolit un tamany considerable : 4 porros feien 3 kg. És un producte realment ben acabat, molt aromàtic i perfecte per entrar-hi amb un ganivet ben esmolat per fer-ne per exemple una exquisida porrusalda (gent sàvia, al país basc.)

IMG_9271Passo part del matí desbrossant els bancals inferiors (uns 600 m de marges.) Amb el pas dels anys he aconseguit un cert equil·libri, en quant a plantes excessivament invasores. Però les haig de mantenir a ratlla. Si baixés la guàrdia tot acabaria tornat a la normalitat del bosc mediterrani. És a dir: bardissa fins el capdemunt dels pins, tal com era deu anys enrere.
El cert és que és una de les feines que m’agraden, i més a la primavera, que és quan els roures comencen a obrir els seus borrons i apareixen unes fulles molt tendres i d’una tonalitat verda molt clara. Acabo aturant la màquina, sempre, per contemplar-los i gaudir d’una estona de silenci.